a jaki byłby dobry zamiennik ? żeby było smacznie i zdrowo I czy od mąki pszennej mąka kukurydziana to już lepszy zamiennik ? Zmieniony przez - pn111 w dniu 2015-07-21 22:42:33
Jak najbardziej mąka kukurydziana, ryżowa, chrupki ziemniaczane (bardzo niska zawartość tłuszczów), sorbety, żelki, czy inne produkty zawierające głównie węglowodany, mało tłuszczów i błonnika mogą stanowić element diety. Tak jak pisałem, staraj się trzymać 30-40 gramów błonnika pokarmowego dziennie, a gdy wartość ta będzie już przekraczana, to [...]
To nie są jajka w proszku! Prziecież jest napisane, że "20 jaj bez jaj" i zasepuje jajka w proszku. Widziałem to w Tesco, skład to głównie mąka kukurydziana, skrobia, serwatka i białko sojowe.
Naleśniki: Mąka pszenna typ 650 50gr. Kasza kukurydziana(lub mąka) 50gr. Mąka sojowa 50gr. – hit sezonu jak dla mnie 50% białka Mąka żytnia razowa 50gr. 2 białka jajek Mleko 0,5% 600ml. Biały ser chudy 200gr. Olej 5gr. Do wysokiego naczynia wbijamy białka jajek, dolewamy 500ml mleka, następnie wszystkie mąki i mieszamy. Na dużej [...]
[...] kukurydziane, obwarzanki, pieczywo z mąki durum, pieczywo z mąki macowej, pieczywo z otrębów pszenicy, pieczywo pszennego, pumpernikiel, wysokoproteinowy chleb Ziarna i makarony + Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0 - Biała mąka pszenna, makaron grysikowy, soba, ze szpinaku, mąka couscous, glutenowa, graham, z [...]
Gainer to odżywka węglowodanowo-białkowa, mająca na celu uzupełnienie braków tych dwóch makroskładników w diecie, najważniejsze w niej będzie więc z założenia, aby zawierała odpowiednią proporcję węgli i białka, kalorykę, stosunkowo mało cukrów prostych, dobrej jakości surowce. Jeśli szukasz gainera, który składa się z najwyższej jakości [...]
Witaj, to jakiej mąki użyjesz zależy od Ciebie, Twoich preferencji i ewentualnie stanu zdrowa. Mąka pszenna ma dość złą sławę, ponieważ słynie z glutenu, tego, że jest biała itp. Choć od zjedzenia naleśników z mąki pszennej nic nam się nie stanie, to trzeba pamiętać, że mąka ta występuje w wielu produktach, które spożywamy na co dzień. Dlatego [...]
Z bezglutenowych chlebów to piekłam sobie w moim multicookerze taki z mąką gryczaną, kukurydzianą i ryżową, bardzo fajny wyszedł. Ale taki na samej kaszy gryczanej jak widzę również prezentuje się smakowicie, dzięki za przepis!
Nadal to są produkty wysoce przetworzone. Od zcasu do czasu ok. To mnie zaskoczyłeś, że są to produkty wysoce przetworzone. Przecież w składzie jest tylko mąka ryżowa czy kukurydziana (czyli ryż, kukurydza) :-)
ale poruszenie, dziś nie zaśniecie przeze mnie %-) bezglutenowa czyli spód z mieszanki: mąka ryżowa, mąka gryczana, jaglana, kukurydziana, z amarantusa i ziemniaczana :-) ale, jeśli ktoś może gluten, to oczywiście nie ma co się męczyć, bo smak zawsze będzie gorszy, chociaż ten spód po takiej głodówce bardzo mi smakował :-D jakbyście byli [...]
Głód się utrzymuje do 4dni od zaprzestania spożywania produktów mięsnych (puźniej systematycznie spada w dół) na dzień dzisiejszy ci powiem że dopuki masz obciążony przewód pokarmowy to i tak będziesz osłabiony choć bym nie wiem ile byś jadł (byłem kiedyś otyły jadłem masakrycznie dużo było mnie 138kg tłuszczu a i tak nic mi się nie chciało ciągle [...]
Ja dzisiaj dzika mam w 2 i 3 posilku.........ludzie rano buly, a ja??????? Miecho! Dziwna jestem heheheh. Maka kokosowa rzadzi! No to ide na lunch :) rozpusta z tym dzikiem a ja mąki kokosowej używam dla urozmaicenia okresowo - zamiennie ze zwykłą pszenną, razową pszenną, gryczaną, żytnią, kukurydzianą. Każda z nich fajnie zmienia smak - a o to [...]